SuperUsers billede

Power BI

Styrk grundlaget for beslutninger, der tages i organisationen - lær at oprette gode rapporter, udføre komplekse beregninger og administrere Power BI’s kreative univers!

Power BI forløb

Power BI Kurser

 • SU-777 Power BI Grundkursus (3 dage)
  • Kurset er til dig, som vil godt fra start med at lave rapporter i Power BI. Du bliver klædt på til at forstå vigtige principper samt at anvende de centrale byggesten i Power BI til effektiv dataanalyse og -visualisering. Du introduceres også til udgivelse og deling af rapporter og dashboards i Power BI service.
 • PL-300 Microsoft Power BI Data Analyst (3 dage)
  • Kurset er til dig, som kender grundbegreberne i Power BI og vil løfte dine kompetencer inden for modellering, visualisering og dataanalyse til et højere niveau. På kurset lærer du også, hvordan du håndterer adgangsstyring i Power BI Service.
 • SU-782 DAX Programmering Grundkursus (3 dage)
  • Kurset giver dig en grundig introduktion til principperne og tankegangen bag DAX. DAX er en forudsætning for at kunne tilføje beregninger i Power BI, Excel Power Pivot og Analysis Services, der ikke på forhånd er tilgængelige som træk-og-slip løsninger.
 • SU-780 Relational and Dimensional Modeling (3 dage)
  • Få ekspertise i tankegangen og logikken bag relationelle- og dimensionelle datamodeller. Kurset gør dig i stand til at navigere i eksisterende databaser, oprette nye og oversætte forretningsbehov til databasemodeller.
 • SU-240 SQL Programmering Grundkursus (3 dage)
  • Kurset gør dig i stand til at forstå og anvende SQL til at tilgå databaser og omsætte problemstillinger i hverdagen til anvendelig SQL-syntaks. Du lærer at skrive "god SQL", der virker på alle platforme – inklusive Microsoft SQL Server, Oracle, IBM DB2, PostgreSQL, MySQL / Maria DB m.fl.
 • SU-241 SQL Programmering Videregående (3 dage)
  • Kurset giver dig viden og færdigheder til at udvikle strategi og SQL-kode ud fra et rapportønske eller tolke eksisterende SQL-kode for at udlede rapportønsket. Det kræver, at man kan vælge den bedste strategi, kan kombinere kommandoer og er fortrolig med SQL-tankegangen, hvilket dette kursus sikrer.
 • PL-900 Microsoft Power Platform Fundamentals (1 dag)
  • På kurset lærer du at oprette en simpel PowerApp og forbinde med data fra Microsoft Dataverse. Derudover får du en introduktion til Power BI Dashboard og automatisering.
 • DP-601 Implementing a Lakehouse with Microsoft Fabric (1 dag)
  • Få det forkromede overblik over Microsoft Fabric og de produkter samt værktøjer til dataanalyse, som platformen indeholder.
 • SU-239 Introduktion til Databasedesign (3 dage)
  • På kurset lærer du grundlæggende begreber, relationelt databasedesign og forbindelse mellem tabeldesign og forretningsregler. Vægten er på dialog, cases og øvelser.
 • DP-500 Designing and Implementing Enterprise-Scale Analytics Solutions Using Microsoft Azure and Microsoft Power BI (4 dage)
  • Lær om design og implementering af enterprise-scale dataanalyse løsninger i Microsoft Azure og Power BI.

Power BI certificeringspakker

Listepris 30.500 DKK
Din pris 25.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 45.500 DKK
Din pris 34.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 29.300 DKK
Din pris 24.800 DKK
(Eksl. moms)

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om Power BI

Power BI er et kraftfuldt værktøj til dataanalyse, som kan visualisere dine data og fordybe dig og kolleger i dem med interaktive rapporter og dashboards. Data kan stamme fra over hundrede typer af datakilder, heriblandt Excel og data warehouses, både i cloud eller on-premise.

SuperUsers tilgang til Power BI

Vi har valgt at introducere designet af gode rapporter først, da rapporterne er hovedgrunden til at benytte Power BI universet.
SU-777 Power BI Grundkursus

SuperUsers tilbyder et kursus i at skrive DAX, idet alle beregninger som ligger udenfor de indbyggede træk-og-slip løsninger kun kan programmeres vhja DAX.
SU-782 DAX Grundkursus

Vi tilbyder et kursus i at designe dimensionale datamodeller, da disse er grundlaget under enhver Power BI rapport.
SU-780 Relational and Dimensional Modeling

Slutteligt tilbyder vi det officielle Microsoft kursus i Power BI, hvor vi har valgt at lægge vægten på at administrere en Power BI løsning.
PL-300 Power BI Data Analyst

Power BI's rapport-univers

Power BI er en kæmpe satsning fra Microsoft, og er blevet et særdeles populært rapport-univers.  Brugerne oplever en elegant måde at filtrere data og navigere rundt i rapporten.

Der er indbygget en stribe visualiseringer - med mulighed for at importere yderligere visualiseringer fra Microsofts Power BI univers i skyen. Beregninger i rapporterne hviler på DAX – sproget i data-motoren.

Datagrundlaget

Power BI’s data grundlagt hviler på Dimensional Modeling, som er en standard der også bruges i bl.a Data Warehouses. Power BI har åbnet op for at importere data fra mange forskellige kilder, for på den måde at befolke data modellen.

Power BI service

Alle Power BI rapporter og tilhørende datagrundlag, lægges enten ud i Power BI servicen i skyen eller i en on-premise rapport server service. Administrationen af Power BI servicen giver mulighed for at styre brugere og adgang til enkelte rapporter, herunder hvilke data de må se i deres respektive rapporter.