SuperUsers billede

C++

Lær at designe og implementere objektorienterede C++ programmer. Få både praktisk og teoretisk forståelse for klasser, objekter, nedarvning, templates, exceptions, Lambda expressions og meget mere.

C++ forløb

C++ Kurser

 • SU-202 Objektorienteret Grundkursus for C++/C#/Obj-C/Java/Python (2 dage)
  • På kurset lærer du de fundamentale principper i den objektorienterede tænkemåde – specielt med henblik på analyse og design af klasser og objekter.
 • SU-199 Introduktion til Programmering (2 dage)
  • Kurset er for dig, der ikke tidligere har programmeret i et C-lignende sprog. Du lærer begreber og teknikker, så du kan forstå, skrive og ændre programmer.
 • SU-204 C++ Programmering Videregående (5 dage)
  • Dette dybdegående C++ kursus giver dybere viden, forståelse og færdigheder til at anvende avancerede faciliteter i C++ til udvikling i større projekter.
 • SU-203 C++ Programmering Grundkursus (5 dage)
  • Kurset giver viden og færdigheder til at designe og implementere objektorienterede C++ programmer. Du lærer om klasser, polymorfi, nedarvning og meget mere.
 • SU-206 C++ 11, 14 & 17 Upgrade (2 dage)
  • Giver erfarne C++ udviklere viden og færdigheder til at anvende de mange nye muligheder og features i nyeste stabile versioner af C++.

C++ certificeringspakker

Listepris 49.600 DKK
Din pris 42.800 DKK
(Eksl. moms)

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om C++

C++ er et general purpose objektorienteret programmeringssprog, som blev defineret i 1983 af aarhusianeren Bjarne Stroustrup. C++ er et 'hybrid-sprog', nemlig kombinationen af et objekt orienteret og et klassisk proceduralt programmeringssprog.

Efterfølgeren til C

Den klassiske del af C++ er baseret på sproget C, og det objektorienterede er bevidst inspireret af verdens første objektorienterede programmeringssprog - det norske SIMULA (vi har stadig en original SIMULA-manual stående i biblioteket på Karlebogaard).

Bjarne kaldte sit nye sprog C++ (typisk datalog-humor ... '++' tæller op med en, altså efterfølgeren til C).

C++ understøtter klasser og objekter, nedarvning (kode-genbrug), templates, overloading af funktioner og operatorer etc.

Standarder og udbredelse

C++ er både ANSI og ISO standardiseret. C++ var oprindeligt tænkt til systemprogrammering (operativsystemer og embedded programmering), men er siden hen anvendt til næsten alt, fra desktop applikationer, server-side programmering (e-commerce, web-søgning, videospil, …. Microsofts Windows-operativsystemer er også programmeret i C++.

C++ kode programmeres til maskinkode, og der findes compilere til stort set ethvert operativsystem på planeten Jorden. 

C og C++

C-familien (C, C++, C#, Java og Python) optager de fem øverste pladser på Top-10-listen over verdens mest anvendte programmeringssprog. (Ifølge TIOBE).

Programmeringssproget C indtager andenpladsen og danner basis for stort set alle programmeringssprog, som har set dagens lys siden 1972, hvor C blev født. Dette gælder både selve C-familien (C, C++, C# og Java) samt Python i den ydre C-familie.

Nye sprog er objektorienterede, har exception-håndtering og mange andre moderne begreber, men selve den procedurale opbygning (scopes, variable, operatorer, flow-kontrol etc.) stammer fra C. Kan man læse C, kan man således læse en algoritme i stort set alle nyere sprog.

Når man skal lære et nyt programmeringssprog , kan man således dele opgaven op i to:

 • At lære hvordan man implementerer en given algoritme i sproget: Simple variable, operatorer, udtryk, flowkontrol (if, loops, …)
 • At lære om sprogets objektorienterede model: Hvordan håndteres klasser og objekter.