SuperUsers billede

Exchange Server

Kom på kursus og lær hvordan du installerer, administrerer og sikrer Exchange Server 2019 i din organisation.

Exchange Server forløb

Exchange Server Kurser

 • SU-520 Exchange Server Grundkursus (3 dage)
  • Kurset giver dig viden og færdigheder til at udføre daglig administration af Exchange Server 2016/2013 samt indblik i værktøjer, ”byggeklodser” og arbejdsgange.
 • SU-521 Exchange Server Videregående (2 dage)
  • Kurset giver deltagere den nødvendige viden og færdigheder til at planlægge, implementere og håndtere sikkerhed og overvågning på Exchange Server.
 • MS-3451 Administering Microsoft Exchange Server (5 dage)
  • Du får viden og færdigheder til at administrere/supportere Exchange Server – fx installere, konfigurere samt håndtere mailmodtagere og public folders.
 • MS-3452 Designing and Deploying Microsoft Exchange Server (5 dage)
  • Du får viden og færdigheder til at designe og implementere et Exchange Server miljø med avancerede komponenter, robusthed, sikkerhed m.m.

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om Exchange Server

Exchange server produktet er Microsoft's messaging server, med den meget velkendte klient Outlook. De primære funktionaliteter i klienten er email, kalender, opgaveoverblik.

Exchange Online

Exchange Online er en del af Microsoft 365, hvor Exchange er en Software as a service løsning. Meget store dele af stuppet vedligeholdes og håndteres pr. automatik for os. Det gælder blandt andet opdateringer, patching og high availability. 

Der er meget udbredt at have en Hybrid løsning med både Exchange on-premises og Exchange online. Der er specielt tilfældet ved migrering til Exchange Online. 

Exchange Server 2019

Exchange Server 2019 er den nyeste version af Microsofts e-mail- og kalenderplatform. Den understøtter hybridinstallationer med Office 365, så du kan udnytte skyen, samtidig med at du bevarer kontrollen over dine data i det lokale miljø.

Den tilbyder forbedret ydeevne, sikkerhed og administrationsfunktioner, såsom hurtigere databasefailover, forbedret kryptering og forenklede administrationsværktøjer.

Historik

Første udgave af Exchange serveren var 4.0, som sammen med de 2 efterfølgende udgaver var med egen Directory service. Mail via SMTP-protokollen kom med et add-on til Exchange server 5.0, kaldet Internet Mail Connector.

Fra og med Exchange server 2000 har Exchange benyttet Active Directory i stedet for sin egen Directory Service.

Exchange Serveren har gennem versionerne fået betydelige opdateringer vedrørende de indbyggede roller og high availability.  Exchange Server 2007 toppede med 5 roller og 4 modes for High Availability, hver med forskellige fordele og ulemper. Exchange Server 2010 kom med Database Availability Groups, som i grundessens er det, der også benyttes i nutidige versioner.  

Rollerne er siden konsolideret igen, så der nu haves Edge-Transport, som er gateway for mailflow med omverdenen. Den anden rolle er Mailbox rollen.

Tre centrale roller for 'Mailbox rollen'

Mailbox rollen har 3 centrale dele. 

Client Access delen er setup og konfiguration i forhold til klienter og deres kommunikation mod Exchange serveren. Nu er klient kommunikation i hovedsagen pakket ind i HTTPS kommunikation, men en række variationer afhængig af klienten - browser, app, Outlook. 

Transport rollen er konfiguration af mailflow med konfigurationer og sikkerhedsindstillinger.

Mailbox databaserne er den sidste, men centrale del af mailbox rollen. Det er her de data vi ser i klienterne ligger gemt.