SuperUsers billede

Java

Java er et af verdens mest anvendte objektorienterede sprog. SuperUsers har Java-kurser fra grundniveau og frem til features i nyeste stabile Java version.

Java forløb

Java Kurser

 • SU-202 Objektorienteret Grundkursus for C++/C#/Obj-C/Java/Python (2 dage)
  • På kurset lærer du de fundamentale principper i den objektorienterede tænkemåde – specielt med henblik på analyse og design af klasser og objekter.
 • SU-199 Introduktion til Programmering (2 dage)
  • Kurset er for dig, der ikke tidligere har programmeret i et C-lignende sprog. Du lærer begreber og teknikker, så du kan forstå, skrive og ændre programmer.
 • SU-210 Java Programmering Grundkursus (5 dage)
  • På kurset lærer du at designe og implementere Java-programmer med grafiske brugergrænseflader, tråde, databaser, netværk m.m. Desuden har vi fokus på polymorfi.
 • SU-211 Java Programmering Videregående (5 dage)
  • Kurset giver dig viden og færdigheder til at anvende avancerede datastrukturer fra Javas API i forbindelse med udvikling i større og mere komplekse projekter.

Java certificeringspakker

Listepris 49.600 DKK
Din pris 42.800 DKK
(Eksl. moms)

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om Java

Java er et af verdens mest udbredte objektorienteret programmeringssprog og er medlem af den indre C-familie (C, C++, C# & Java).

Historik

Java blev oprindeligt udviklet af James Gosling fra SUN i 1995, og Java blev i 2009 overtaget af Oracle.

Java er formodentligt det sprog i verdenshistorien, som har flest libraries til rådighed, særligt når det kommer til at udvikle komplekse stor-skala applikationer.

Platformuafhængigt

Java bliver i udviklingsmiljøet oversat til Java-bytekoder. Disse Java-bytekoder oversættes på runtimetidspunkt JIT (Just In Time) til maskinkode af et Java Runtime Environment (JRE).

Et compileret Java-program kan således afvikles og flyttes imellem sådanne platforme på tværs af hardware og operativsystem.

Standardisering

Java er ikke officielt standardiseret af ISO, ANSI eller lignende, men styres af Oracle.

Andre JVM sprog

Man kan godt oversætte andre sprog til Java-bytekoder, og derved kan programmer skrevet i disse andre sprog også afvikles på en Java virtuel maskine (JVM), fx:

 • C, Lisp, JavaScript, Perl, Prolog, Python, Ruby… 

Java og C-familien

C-familien (C, C++, C#, Java og Python) optager de fem øverste pladser på Top-10-listen over verdens mest anvendte programmeringssprog. (Ifølge TIOBE).

Programmeringssproget C indtager andenpladsen og danner basis for stort set alle programmeringssprog, som har set dagens lys siden 1972, hvor C blev født. Dette gælder både selve C-familien (C, C++, C# og Java) samt Python i den ydre C-familie.

Nye sprog er objektorienterede, har exception-håndtering og mange andre moderne begreber, men selve den procedurale opbygning (scopes, variable, operatorer, flow-kontrol etc.) stammer fra C. Kan man læse C, kan man således læse en algoritme i stort set alle nyere sprog.

Når man skal lære et nyt programmeringssprog , kan man således dele opgaven op i to:

 • At lære hvordan man implementerer en given algoritme i sproget: Simple variable, operatorer, udtryk, flowkontrol (if, loops, …)
 • At lære om sprogets objektorienterede model: Hvordan håndteres klasser og objekter. 

Java udviklingsmiljøer

Der findes rigtig mange Java udviklingsmiljøer (IDE – Integrated Development Environment), her nogle af de mest anvendte:

Eclipse
- Open Source
- Et af Googles anbefalede miljøer til Android-udvikling
- Verdens mest brugte Java IDE

IntelliJ IDEA    
- Open Source og kommerciel version fra JetBrains
- Dette IDE er kendt for en rigtig god code compleation (Intellisence)
- Google er på vej fra Eclipse til IntelliJ (Android Studio)

BlueJ    
- Open Source godt og simpelt Java IDE.

JDeveloper    
- Kommerciel version fra Oracle

NetBeans    
- Open Source og kommerciel version fra Oracle