SuperUsers billede

Windows Server

Kurserne er skræddersyet til bestemte funktioner, så man får kompetencer til for at udføre forskellige centrale typer af server-relaterede opgaver.

Windows Server forløb

Windows Server Kurser

 • MS-740 Installation, Storage, and Compute with Windows Server (4 dage)
  • Kurset giver dig viden og erfaring inden for administration af storage og computing i Windows Server, samt forståelse af de scenarier, krav og muligheder, der er tilgængelige i Windows Server.
 • MS-741 Networking with Windows Server (3 dage)
  • Kurset giver dig den grundlæggende netværksviden, der er nødvendig for at installere og supportere Windows Server i de fleste organisationer. Kurset dækker grundlæggende IPv4, DHCP, DNS, fjernadgang via bl.a. VPN, optimering af netværk mellem lokationer og meget mere.
 • MS-742 Identity with Windows Server (4 dage)
  • Kurset giver dig viden og erfaring med at udrulle og konfigurere Active Directory Domain Services (AD DS) i et distribueret miljø. Kurset indeholder emner som Group Policy, Backup/gendannelse af AD, overvågning og troubleshooting af AD samt en detaljeret gennemgang af Active Directory Certificate Services (AD CS).
 • MS-7031 Administering System Center Configuration Manager (5 dage)
  • Kurset giver viden og færdigheder til at konfigurere og administrere klienter/enheder vha. Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM).
 • AZ-801 Configuring Windows Server Hybrid Advanced Services (4 dage)
  • Kurset til den erfarne Windows Server administrator, der skal specialisere sig inden for avanceret administration og sikkerhed i et on-premise, hybrid eller cloudmiljø.
 • AZ-800 Administering Windows Server Hybrid Core Infrastructure (4 dage)
  • Få erfaring med implementering, administration og support af infrastruktur som baserer sig på on-premise og hybride Azure Iaas-hosted Windows Server workloads.

Windows Server certificeringspakker

Listepris 41.200 DKK
Din pris 34.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 57.100 DKK
Din pris 43.800 DKK
(Eksl. moms)

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om Windows Server

Windows Server 2022 er den første version, der fås i en Azure-optimeret udgave. Den tilbyder bla. Hotpatch, dvs. patching af servere uden krav om genstart, SMB over QUIC som tilbyder sikker, stabil netværksforbindelse til f.eks. usikre netværk, og endelig udvidet netværk til Azure, som betyder at dine servere beholder deres oprindelige IP-adresser efter migrering til Azure.

Nye sikkerhedsfeatures

Secure DNS

DNS-klienten i Windows Server 2022 supporter DNS-over-HTTPS (DoH), som krypterer DNS-forespørgsler hvor HTTPS-protokollen bliver brugt. Dette betyder, at din trafik er så privat som mulig og forhindrer eavesdropping og DNS-manipulation.

AES-256 kryptering

SMB understøtter nu AES-256-GCM og -CCM kryptering. Dette giver en meget høj grad af sikkerhed når to servere kommunikerer.

UEFI Secure boot

Det er en sikkerhedsstandard der beskytter dine servere mod ondsindede rootkits. Secure Boot sikrer at serveren kun starter hvis firmware og software er betroet af hardwareleverandøren. Under opstart tjekkes den digitale signatur for alle bootkomponenter inkl. Firmware drivere og OS’et. Kun hvis signaturen er valid fortsætter bootprocessen.

i Windows Server 2022

SMB komprimering

Komprimering af SMB-trafik betyder, at brugere eller apps ikke længere behøver at zippe filer, der skal transporteres over langsomme eller belastede netværk.

Hardware root-of-trust 

Understøttelse af TPM 2.0 bruges til at sikre, at en opstart af en server er sket med legitim kode, og at afviklingen af programmer er sikker. F.eks. bruger Bitlocker denne funktionalitet.

HTTPS og TLS 1.3 som standard

Når to Windows servere eller en server og klient (Windows 10 og 11) kommunikerer, sker det automatisk med HTTPS og nyeste TLS 1.3 sikkerhed. Dette eliminerer forældede krypterings-algoritmer, forbedrer sikkerheden ift. ældre versioner og krypterer så meget af handshake’t som muligt.