SuperUsers billede

R

Har du passion for statistiske beregninger og datavisualisering og -analyse, så kan R være et værdifuldt sprog for dig og din organisation.

R forløb

R Kurser

  • SU-236 R Grundkursus (3 dage)
    • Dette grundkursus kursus i R får dig rigtig godt fra start. Du lærer bl.a. den grundlæggende syntaks og begreber, og får massere af hands-on erfaring, så du er klar til at lave dine egne dataanalyser.
  • SU-237 R Videregående (3 dage)
    • På kurset lærer du bl.a. om CRAN-pakkerne ggplot2 og tidyverse. Derudover ser vi på Objektorienteret programmering i R og implementation af egne data-typer.

R certificeringspakker

Listepris 31.200 DKK
Din pris 25.800 DKK
(Eksl. moms)

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om R

R er et open-source statistikprogram og programmeringssprog. Sproget er meget populært blandt både statistikere, og andre som arbejder med data-mining. R tilbyder en bred vifte af analyse-værktøjer, samt mulighed for at lave grafik.

Sproget til matematisk analyse

Det bliver brugt af mange millioner data scientist og er verdens mest populære programmingssprog til statistiske beregninger.

R fra 1993 er implementation af sproget S, som blev defineret tilbage i 1976 hos Bell Labs. R er fri software frigivet under GNU GPL licensen.

Pakker i R

Udover selve R findes mere end 8.000 udvidelsespakker, som frit kan hentes fra 'Comprehensive R Archive Network' (CRAN). Bl.a. pakker der kan indlæse data fra de konkurrende produkter SAS og SPSS.

En stor fordel ved R er, at det er cross platform compatible og kører ens på Windows, mac og Linux med det samme IDE, RStudio.

Grafik og datakilder

R bruges bl.a. til at tegne flotte publikationsklare diagrammer, eller man kan lave interaktive webapps med Shiny direkte fra R.

Data kan importeres fra mange forskellige kilder, herunder en lang række databaser, Excel og Salesforce.