SuperUsers billede

DevOps & Docker

Få erfaring med DevOps og byg bro mellem udvikling og drift gennem strømlining og automatisering af processer i organisationen.

DevOps & Docker forløb

DevOps & Docker Kurser

 • SU-100 Linux/UNIX Grundkursus (4 dage)
  • Dette kursus giver dig grundlæggende viden og færdigheder til at bruge Linux/UNIX som bruger, forstå vigtige begreber og metoder samt komme i gang med shell-programmering og anvende værktøjer korrekt.
 • SU-159 Git Versionsstyring (1 dag)
  • Kurset giver viden og færdigheder til at bruge Git til versionsstyring af software-projekter, konfig.-filer m.m., samt opsætte Git repo og administrere Git.
 • SU-160 Docker Grundkursus (2 dage)
  • Docker er et værktøj designet til at gøre det nemt at skabe, udrulle og køre applikationer i de såkaldte containere. Kurset gør dig i stand til at anvende Docker i det daglige arbejde. Kurset henvender sig til bl.a. udvikleren, testeren, DevOps- og driftsmedarbejderen.
 • SU-114 Automatisering med Ansible (2 dage)
  • Lær at automatisere software provisioning, configuration management og application deployment med Ansible.
 • AZ-400 Microsoft Azure DevOps Solutions (4 dage)
  • Lær om automatisering i forbindelse med udvikling og deployment med Azure DevOps, og dygtiggør dig inden for design og implementering af DevOps processer og strategier i Azure DevOps.
 • SU-165 Kubernetes Grundkursus (2 dage)
  • På dette kursus lærer du om Kubernetes. Vi gennemgår centrale Kubernetes komponenter, basale funktioner og opsætning af containers.
 • AZ-305 Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions (4 dage)
  • Dygtiggør dig selv inden for design og arkitektur i Azure og opnå en Expert-level Microsoft-certificering. Vi giver dig solid viden og ekspertise inden for cloud implementeringer, som kan tages direkte med hjem til din organisation.

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om DevOps

Udtrykket DevOps kommer af development + operations. Med DevOps slår man bro mellem udviklingsaktiviteter og driftsaktiviteter. Det er med til at sikre at man har en agil tilgang, hvor man kontinuerligt kan teste og release gennem automatiserede forløb. Docker bruges meget ofte som en del af DevOps, for at muliggøre continuous deployment.

DevOps historie

Begrebet DevOps blev oprindeligt introduceret af de tre Softwareingeniører Len Bass, Ingo Weber, og Liming Zhu fra CSIRO, som er et offenligt Australsk forskningsprojekt.

Formålet med dette nye begreb, DevOps, var at sikre kortere tid fra, at en rettelse til et system blev fabrikeret, til den kunne udgives.  Så kort fortalt er DevOps oprindeligt en metode til hurtigere lancering af software-rettelser.

DevOps i dag

I dag dækker DevOps over en lidt bredere forståelse. Man benytter nemlig metoden til at effektivisere både kommunikation mellem udvikling og drift, samt til at indføre et agilt mindset i udviklingsprojekter.

DevOps sammentrækker 'Development' og 'Operations' og hentyder til samarbejdet mellem faggrupperne. Begge ord er forkortede, det giver mening, når man tænker på, at DevOps' formål jo er at forkorte tiden fra produktion til udgivelse?

Sprints i udviklingsprojekter

Ved brugen af DevOps-metoden til større udviklingsprojekter deler man projektet op i mange mindre, og mere overskuelige bidder, som ideelt set, hver især er fuldt funktionelle.

Dette er den agile del af processen, hvor samtlige 'sprints', som man kalder disse opdelinger, udgør det fulde projekt. Hver sprint udvikles seperat og udgives relativt hurtigt. Et typisk sprint varer en til to uger.