SuperUsers billede

Azure & Data

Savner du et overblik over hvilke muligheder Azure tilbyder i form af database og datawarehouse løsninger? Hvilke værktøjer bruger man i stedet for SSIS?

Azure & Data forløb

Azure & Data Kurser

 • DP-900 Microsoft Azure Data Fundamentals (1 dag)
  • Få den centrale gennemgang af databaser og datahåndtering i et Azure cloudmiljø og lær Azure data services at kende.
 • DP-203 Data Engineering on Microsoft Azure (4 dage)
  • Lær hvordan du designer en effektiv og robust dataløsning i Azure, samt implementering af forskellige løsninger for data storage og dataanalyse. Kurset lægger vægt på bl.a. Azure Synapse Analytics.
 • DP-300 Administering Microsoft Azure SQL Solutions (4 dage)
  • Bliv klædt på til rollen som databaseadministrator for relationelle SQL Server databaser i Azure, on-prem og hybrid. Du får et overblik over sikkerhedsmodeller, disaster/recovery og nye features såsom Query Store for Azure SQL databaser, Managed Instance og Azure VM.
 • AI-050 Develop Generative AI Solutions with Azure OpenAI Service (1 dag)
  • Lær at arbejde med Azure OpenAI service og udvikle generative AI løsninger til implementering i dine applikationer.
 • DP-100 Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure (4 dage)
  • Lær hvordan du bruger Azure-tjenester til at udvikle, træne og implementere machine learning løsninger. På kurset benytter vi Azure Machine Learning service, som du vil få solid erfaring med.
 • DP-601 Implementing a Lakehouse with Microsoft Fabric (1 dag)
  • Få det forkromede overblik over Microsoft Fabric og de produkter samt værktøjer til dataanalyse, som platformen indeholder.
 • AI-900 Microsoft Azure AI Fundamentals (1 dag)
  • Få viden og erfaring med de grundlæggende koncepter og værktøjer inden for Microsoft Azure AI services og løsninger.
 • AI-102 Designing and Implementing an Azure AI Solution (3 dage)
  • Få hands-on erfaring med udvikling af AI-applikationer, der trækker på Azure AI værktøjer og funktionaliteter, herunder Azure Cognitive Services, Azure Cognitive Search og Microsoft Bot Framework.
 • DP-500 Designing and Implementing Enterprise-Scale Analytics Solutions Using Microsoft Azure and Microsoft Power BI (4 dage)
  • Lær om design og implementering af enterprise-scale dataanalyse løsninger i Microsoft Azure og Power BI.
 • DP-600 Microsoft Fabric Analytics Engineer (4 dage)
  • Lær hvordan du implementerer og administrerer data analytics løsninger i enterprisemiljøer med Microsoft Fabric.

Azure & Data certificeringspakker

Listepris 27.400 DKK
Din pris 25.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 27.400 DKK
Din pris 25.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 42.400 DKK
Din pris 37.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 22.700 DKK
Din pris 21.800 DKK
(Eksl. moms)
Listepris 27.400 DKK
Din pris 25.800 DKK
(Eksl. moms)

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursus, der skaber mest værdi for dig og din arbejdsplads. Brug 2 minutter på at ringe eller skrive til vores rådgivere, der sidder klar med teknisk sparring.

SuperUsers

Kort om Azure og Data

Med Microsoft Azure kan din organisation få adgang til skalerbare datalagringstjenester, databaseløsninger og avancerede analyseværktøjer. Skab større værdi med jeres data gennem nogle af de mange services og værktøjer.

Lake House

Et Lake House er en sammensmeltning af ordene Data Lake og Data Warehouse. Ideen er at få det bedste fra de to verdener, og det får man ved at anvende delta tabeller. Det vil sige data er gemt i filer, men vi har en transaktionslog knyttet til filerne, så ændringer kan håndteres problemfrit.

Loggen giver også mulighed for timetravel, så man nemt kan genskabe tidligere versioner af en tabel. Databricks og Synapse Anlytics er to eksempler på et moderne Lake House.

Microsoft Fabric

I sommeren 2023 lancerede Microsoft en hel portefølje af produkter og services i en samlet platform med navnet Fabric. Ideen er at forenkle adgangen og arbejdet med data i hele processen fra rå data til det visualiseres i Power BI.

Fabric indeholder en Data Factory til ETL/ELT processer. Data kan dernæst gemmes direkte som filer i OneLake eller man kan bygge et data warehouse eller et Lake House ovenpå.

Data og SQL

Vi har i mange år været forvænt med automatisk at tænke SQL i kombination med dataanalyse. Verden har ændret sig. Det er ikke længere nok at nøjes med SQL.

Mængden af data og typen af data gør det ikke altid muligt at organisere data i pæne tabeller i en database. Derfor er der en voksende interesse for de nye muligheder, som Databricks og Synapse Analytics tilbyder.

Begge produkter kan opbevare data i delta tabeller (delta tables), og der er sprogfrihed til at arbejde med data i notebooks via Python eller SQL. Med Python har man dermed et helt programmeringssprog til rådighed og kan køre komplekse analyser, machine learning modeller og algoritmer på sit data.

Data warehouse i Azure

Azure rummer adskillige muligheder, når man skal vælge en data warehouse løsning. Den simple og billigste løsning er en Azure SQL database. 

Til store mængder af data der skal processeres effektivt indenfor en rimelig tid, er Synapse Analytics det oplagte valg. Det er et parallelt data warehouse, hvor man kan skalere, hvor meget ”compute” kraft man har til rådighed.

Synapse Analytics findes som en selvstændig ressource i Azure, og så er det også tilgængeligt i en ny udgave via Microsoft Fabric.

Azure Data Factory

Data Factory er "integration services" i skyen - dvs erstatningen for SSIS (SQL Server Integration Services). Via pipelines kan data loades, kopieres, transformeres og analyseres, inden det sendes videre til et data warehouse.

Data Factory findes som en selvstændig ressource i Azure, og en lignende funktionalitet er også tilgængelig under navnet pipelines i Synapse Analytics. Microsoft Fabric indeholder også en ny og moderne Data Factory.

Databricks

Databricks er det førende produkt indenfor data science til analyse og machine learning. Det er en Apache Spark baseret analyse platform.

Python kode skrives i en notebook og udføres på et Spark cluster.