SuperUsers billede
Kursus
DP-600

Microsoft Fabric Analytics Engineer

Lær hvordan du implementerer og administrerer data analytics løsninger i enterprisemiljøer med Microsoft Fabric.

 

Beskrivelse

Kurset gennemgår de vigtigste aspekter i Microsoft Fabric. Det er en software as a service (SaaS) løsning som tilbyder end-to-end data analyse. Det vil sige det er én samlet platform for alle i BI afdelingen til at håndtere indlæsning af rå data frem til præsentation og visualisering af data i Power BI.

Data er ikke længere kun SQL og pænt struktureret information i databaser. Vi har brug for andre måder at opbevare og analysere data på. Fabric tilbyder både det traditionelle SQL datawarehouse (Synapse Data Warehouse) og et moderne lakehouse, hvor vi i notebooks i Apache Spark kan kombinere SQL og programmeringssprogene Python/Scala. Det giver en meget større fleksibilitet i håndteringen, klargøring og processeringen af data, og det åbner for nye muligheder i form af data analyse med komplekse algoritmer.

På kurset opretter vi et lakehouse og kigger på, hvorfor tabeller i et lakehouse med stor fordel kan gemmes i delta formatet. Fabrics værktøj til ETL (extract, transform, load) processen hedder Dataflows Gen2, og det består af Power Query online. Det nye er, at en forespørgsel(query) har en data destination.

Data Factory er værktøjet i skyen, som kan få alle tjenesterne til at tale sammen ved at udføre opgaver. Det foregår i en pipeline som f.eks. kan eksekvere et dataflow, lande data i et lakehouse og dernæst køre en python notebook.

Efter kurset har du et forkromet overblik over de enkelte komponenter i Fabric, og du er bedre rustet til at tage en beslutning om hvilken arkitektur du skal implementere i din organisation for at få fuld gevinst af Fabric.

Certificeringspakker

Listepris 27.400 DKK
Din pris 25.800 DKK
(Eksl. moms)

Moduloversigt

 • Modul 1
  End to end analytics with MS Fabric
  • Introduction to MS Fabric

   Describe end-to-end analytics in Microsoft Fabric

   Understand data teams and roles that use Fabric

   Describe how to enable and use Fabric

   Understand the Fabric Architecture

 • Modul 2
  Lakehouses
  • What is a lakehouse?

   Get started with lakehouses in Microsoft Fabric

   Use Apache Spark in Microsoft Fabric

   Work with Delta Lake tables in Microsoft Fabric

   Ingest data with Spark and Microsoft Fabric notebooks

   Organize a lakehouse using medallion architecture

   Secure a Fabric lakehouse

 • Modul 3
  Dataflows Gen2
  • Understand Dataflows Gen2 in MS Fabric

   Ingest data with Dataflows Gen2 in Microsoft Fabric

 • Modul 4
  Data Factory
  • Azure Data Factory vs Fabric Data Factory

   Use Data Factory pipelines in Microsoft Fabric

 • Modul 5
  Warehouses in Microsoft Fabric
  • Lakehouse vs warehouse

   Get started with data warehouses in Microsoft Fabric

   Understand Fabric warehouses

   Understand the default semantic model

   DAX calculations

   Load data into a Microsoft Fabric warehouse

   Understand ETL (Extract, Transform and Load)

   Query a warehouse in Microsoft Fabric

   Monitor a Microsoft Fabric warehouse

   Secure a Fabric warehouse

 • Modul 6
  Power BI
  • Implement calculation groups

   Understand scalability in Power BI

   Create model relationships

   Use DAX relationship functions

   Use tools to optimize Power BI performance:DAX Studio and Tabular Editor

   Enforce semantic model security via RLS or OLS

Jeg kan ikke give andet end 5 stjerner for det hele. Enten er I helt i særklasse, eller også er jeg bare kommet de forkerte kursussteder tidligere. Fantastisk sted og atmosfære.... når først man har lært at finde rundt :-)

— Mikael Ejberg Pedersen
Cobham SATCOM

Nok det bedste kursus jeg har været på og den bedste instruktør jeg har haft!! Rigtig god dybde og uddybende forklaringer, og derudover fantastisk mad!!!

— Michael Hasløv
Lån & Spar Bank

Lækker mad, hyggelige lokaler, god struktur og stemning. Kommer igen når jeg kan.

— Ea Stenberg
Oticon A/S

Absolut det bedste kursus jeg har deltaget i!

— Esben Salling
JN Data A/S

Kursusstedet er så indbydende og velkomne, at det har været en fornøjelse at være her. Rent, pænt og fuld af charme. Jeg deltog på et kursus, hvor alle enkelte dele gik op i en højere enhed, som knap kan beskrives.

— Bo Peter Jensen
Kyndryl Danmark ApS

Jeg fik meget ud af kurset, det har åbnet øjnene for muligheder, jeg ikke var klar over eksisterede. Jeg er sikker på det ikke er sidste gang, vi er i kontakt med SuperUsers.

— Christian Larsen
Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at et kursussted kunne være så flot. Ved ikke om det er rigtigt, men jeg har en idé om, at omgivelserne smitter af på dem som arbejder her, så alle virker utrolig glade.

Der er en rigtig god stemning. Lige fra hende som sidder i receptionen, til dem som arbejder i køkkenet.

— Jannik Berg Møller
Metro Service

Underviseren har i meget høj grad tilpasset kurset til mit niveau og været fleksibel. Jeg havde meget høje forventninger, og de blev overgået.

Stor præcision, gode øvelser, godt tempo, god stemning og max på læring.

— Luka Dalum
Semler

Instruktøren var meget behagelig og øvelserne var enormt gode. Blev virkelig meget klogere omkring emnerne, kurset handlede om.

Derudover virkelig gode, rolige og grønne omgivelser med god forplejning - specielt god mad. Her vil jeg gerne tage mine kurser næste gang igen.

— Arif Mikkelsen Yüce
Københavns Kommune

Det var en ren fornøjelse at være på kursus hos SuperUsers. Den uge vi har været på kursus var pengene værd og gør, at vi nu kan spare mange konsulenttimer. Det er altid rart at have viden in-house.

Der er en afslappende atmosfære i kursuslokalet, skønne omgivelser i selve bygningen samt dygtige instruktører, som gør det rigtig godt.

Jeg kom i gang med at bruge al den viden, jeg sugede til mig på kurset næsten med de samme, og nu er vi i fuld gang med udvikling af vores fremtidige cloud løsning.

Der er ingen tvivl om, hvem skal vi henvende os, hvis der er behov for andre kurser.

— Maksym Bilyk
KVM A/S

Det er første gang jeg har været hos SuperUsers. Dette har været en rigtig god oplevelse. Instruktøren virker til at være meget erfaren og kompetent.

Instruktørens stærke tekniske baggrund gør oplevelsen og uddybelsen af spørgsmål til en god oplevelse.

— Thomas Gram
Nic. Christiansen Gruppen A/S

Rigtig fint kurussted i fine omgivelser, som sætter gode omgivelser til fordybning. Instruktøren fremstår velforberedt med stor viden omkring de relevante emner.

Instruktøren udviste også god evne til at svare på eventuelle spørgsmål, som måtte opstå undervejs i forløbet.

— Simon Schmidt Eriksen
Norlys

Jeg kommer igen næste gang jeg skal på kursus, det er et dejligt sted, fantastisk god mad og instruktøren har stor viden og deler gerne ud af den!

— Jan Christiansen
TV2 Danmark A/S

Den tekniske dybde på kurset var virkelig god, instruktøren havde meget dybere viden, end pensum nødvendigvis kræver.

Man kunne smide diverse curveballs efter instruktøren, og han havde styr på det hele - han gjorde desuden indholdet spændende.

— Nicolai Bæklund
Danish Crown

Så fik vi gennemført kurser i Microsoft 365 for samlet 5 personer her i afdelingen. Alle siger samstemmende, at det har været et fremragende kursus med en dygtig underviser og kommunkator, som kunne drøfte og informere på rette niveau, men samtidig med effektivitet og humor.

Det har været en rigtig god oplevelse.

— Henrik Dyrhøj
Nyborg Kommune

Der er fred og ro på SuperUsers landsted. God atmosfære og forplejning. Der er kigget til et sundhedsaspekt mht til mad og kage så det ikke tager fuldstændig overhånd.

Instruktøren er velvidende på emnerne og perspektivere gerne bredt til andre relevante områder. Det er givende, at dette også er muligt og giver en selv tanker til videre fordybelse.

Derudover var instruktøren engageret og underholdende at have til at præsenterere indhold for sig.

— Kenneth Middelboe Carlson
Svend Hoyer A/S

Det var som altid en go' oplevelse, og man lærer en masse på kort tid af nogle meget dygtige undervisere.

Jeg arbejder i Azure stort set hver dag, og begge kurser har været rigtige gode til at hjælpe mig med at forstå Azure bedre.

— Marthin Lundquist
DEAS A/S

Instruktøren er meget præsentationsorienteret og inddrager én i undervisningen og materialet. Han er god til at variere undervisningen, så det ikke bliver trivielt.

Det er tydeligt, at instruktøren både har hands-on experience og ikke kun teorien, med mange gode eksempler som refererede til real-world udfordringer, vi måtte opleve.

Gode faciliteter og god forplejning, uden at at man drukner i usunde vaner.

— Kenneth Middelboe Carlson
Svend Hoyer A/S

Very good course, the instructor was the best. I've been here at SuperUsers before, now I'm here again, and hopefully coming back another time.

— Mads From
Sampension Administrationsselskab A/S

Instruktøren virkede meget kompetent og har meget viden om sit fagområde. Han var god til at forklare på en forståelig og humoristisk måde. Derudover var der simple øvelser, som gav god forståelse. 

— Jeppe Hvelplund
Vattenfall Vindkraft A/S

Instruktøren var rigtig god til at gå i dybden, men samtidig være sikker på at folk var med. Virkelig flot sted, lokale og lækker mad.

Der var ingen tvivl om at instruktøren vidste præcis, hvad han snakkede om, og selv de mest simple spørgsmål blev besvaret med glæde, og uden at nogen skulle føle sig dumme.

— Jesper Nederby
Rudersdal Kommune

Dejligt hyggeligt sted, hvor receptionist, køkkenet, undervisere får en til at føle hjemme. Gode rammer skaber god læring. Rigtig god mad, der er med til at give en helhed i oplevelsen af at være på kursus hos SuperUsers.

— Henrik Valentin Eltang
Privatperson

Super tilfreds med stedet og opholdet over i hestestalden. Vil se om jeg ikke kan komme her over igen, til næste kursus jeg skal på. Rigtig flot bygning og fedt at opleve sådan et sted. Kanon sted at holde kursus.

— Mads-Ejnar Kehlet
Herningsholm IT-center

Er du i tvivl?

Det ligger os meget på sinde, at du finder det kursusforløb, der skaber størst værdi for dig og din arbejdsplads. Tag fat i vores kursusrådgivere, de sidder klar til at hjælpe dig!

SuperUsers
Har du spørgsmål? Kontakt os